Masai

We Are Designers

Geef de vreugde door. Dat is de boodschap van de samenwerking tussen Masai en het Deense Rode Kruis. In een poging om de levenscyclus van de Masai-kledingstukken die al in de kledingkasten van onze klanten liggen, verder te verlengen, heeft Masai een retoursysteem opgezet in onze lokale Masai-winkels, waardoor klanten hun geliefde Masai-kledingstukken kunnen retourneren, die vervolgens worden doorgegeven aan de Rode Kruis voor doorverkoop in hun winkels. De kledingdonaties gaan gepaard met jaarlijkse donaties van Masai ter ondersteuning van humanitaire initiatieven van het Rode Kruis – zowel in Denemarken, b.v. Actie tegen eenzaamheid en over de hele wereld.

Wij ontwerpen kleding voor modebewuste vrouwen die de voorkeur geven aan een ontspannen en individuele stijl. We gebruiken een interessante verscheidenheid aan verschillende silhouetten in een mix van fijne stoffen in hoge kwaliteit en prachtige patronen om de unieke look te creëren waar we bekend om zijn geworden.

Masai Clothing Company is opgericht in 1992.

Tegenwoordig worden de kleding verkocht in meer dan 1.300 onafhankelijke retailers en warenhuizen in 25 landen en in meer dan 35 eigen conceptstores; met 14 in Denemarken, 14 in Zweden en 9 in Noorwegen.

“Locally Established, Globally Engaged”

  • Practical
  • Comfort
  • Fashion
  • Research

Ons verhaal

Masai zet zich in voor bedachtzaamheid jegens alle mensen die betrokken zijn bij de Masai-toeleveringsketen en de Masai-collecties.

In de kern is Masai een Deens designmerk, gevestigd in het hart van Kopenhagen. Maar we zijn ook diep verbonden met de wereld om ons heen door nauwe partnerschappen met leveranciers over de hele wereld, waarvan sommige zelfs al sinds het begin van 1992 met Masai werken. Langdurige en hechte relaties zijn een hoeksteen van de Masai-business en ze maken het mogelijk ons om onze partners te motiveren en te betrekken bij een gedeelde toewijding aan bedachtzaamheid.

Wij, evenals alle Masai-leveranciers, erkennen en handelen in overeenstemming met onze Gedragscode. Het CoC maakt gebruik van internationale arbeidsnormen ter bescherming van de rechten van werknemers, zoals verdragen en verklaringen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de leidende beginselen van de Verenigde Naties (VN) inzake bedrijfsleven en mensenrechten, 

evenals richtsnoeren voor multinationale ondernemingen van de Organisatie voor Economische Co- exploitatie en ontwikkeling (OESO). Naast de bezoeken aan de productielocaties en de evaluaties door het Masai-team, worden alle leveranciers regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke auditors om naleving en positieve ontwikkeling te garanderen.

Blijf in Contact

Locatie

Kelders 31
8911 JD LEEUWARDEN

Contact

Tel. 058 250 3690

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10.00 – 18.00
Woensdag
10.00 – 18.00
Donderdag
10.00 – 18.00
Vrijdag
10.00 – 18.00
Zaterdag
10.00 – 17.00
Zondag
Gesloten